Happy New Experience

Happy New Experience

Happy New Experience

Introduktion

Et nyt år og en ny oplevelse. Boksen byder på et samsurium af nye snacks der vælter den almindelige tilstedeværelse.

Der er fra Skotland til Italien. En ny type nougat som jeg ikke troede kunne eksistere under navnet "nougat". Et elskovsmiddel der har skuffende resultater, eller så er min kæreste værnet mod sådanne moves.

Velkommen til "Happy New Experience".

Snacks

Superbon - Truffe

Superbon - Truffe

Superbon

Superbon brandet produceres i Madrid regionen, i Spanien. Small batch chips på dehydrerede, sorte sommertrøfler. Jeg elsker det lidt grimme, old school agtige look på denne her pose, og det var faktisk primær derfor jeg valgte den -og så går det bare aldrig galt med en trøffel chip

An image of something


Vurderinger: 6
Lotus Pops

Lotus Pops

Just Nosh

Inspireret af det indiske køkken, får du håndplukkede lotus-frø, poppet og forsigtigt brændt, efterfulgt af aromatiseret med røget chili, af Kashmiri Chili, der er velkendt i det indiske køkken.

Brandet er ejet af en kvinde fra indien, der flyttede til Tyskland og besluttede sig for at bringe delikatessen med sig, og vise den frem i de Tyske kredse.

Anbefales at svitse dem på panden i 2-3 min, eller at give dem en tur i mikroovnen i ca. 40 sekunder. Kan efter sigende også gå som et alternativ til en crouton i en suppe eller salat.

An image of something
Vurderinger: 5
Doritos - Double Pepperoni Pizza

Doritos - Double Pepperoni Pizza

Doritos

Varianten Double Pepperoni Pizza blev bragt til de danske hylder af danske Royal Unibrew tilbage i oktober måned.

An image of something
Vurderinger: 5
Torroncini nougat

Torroncini nougat

La cascina 1899

Torroncini er individuelle bidder af Torrone, Italiensk, siciliansk nougat, hvor betydningen udspringer af den oprindelige latinske definition af nougat “nucatus” der betyder “forsynet med nødder”.

Nødde-bidderne er overtrukket med mørk og lys chokolade, hvoraf den hvide chokolade er aromatiseret med Bergamot.

Vurderinger: 6
Bergamelle: Bergamot bolcher

Bergamelle: Bergamot bolcher

Bergamelle

Bergamot er en citrusfrugt, der vokser hovedsageligt i Italien. Dens oprindelige hjemland er sydøstasien, men den fik først sin ægte berømmelse, og endda sit navn takket være italien. Siden da har den krydsede appelsin og citron frugt gjort sig kendt på mange forskellige ting…

An image of something

Ordet bergamot kan formentlig genkendes af mange sort te-elskere, for planten bruges som smagsstof til Earl Grey te.

Bergamot er også kendt som en folkemedicin, hvor dens olie bruges til bl.a til at behandle hudsygdomme som eksem, acne, psoriasis og alderspletter. 

Den skulle også være eminent til at styrke immunsystemet, hvor den skulle have en beroligende effekt på fordøjelsen, stabilisere nervesystemet, lindre stress og opløst i massageolie skulle den bekæmpe betændelse.

Den skulle også være god til alle der har problemer med urinvejene og luftvejene. 

… og pop da endelig en pastil inden du skal ud og charme dig ind på en potentiel partner, for den betragtes åbenbart også som et naturligt elskovsmiddel. Derfor bruges olierne fra frugten også tit i parfumer.

***

Jeg vippede pakken med pasteller frem fra lommen - nu skulle produktet testes. En romantisk dans, forførelsens kunst. En fredag aften, kort før den forventede agt. Et skænket  glas rødvin og stearinlysene tændes på spisebordet. Nu var sandhedens time kommet. 

Jeg satte mig på skødet af Tristan, pustede langsomt hårstrået fra foran mine øjne til side, mens kiggede intenst på ham. Jeg forsøgte intenst at fange hans blik, en knap fra skjorten åbnes. Minut efter minut gik. Nu blev det min tid. Han kiggede på mig med intensitet i øjnene. “Gider du godt fucking flytte dig, kan du ikke se jeg sidder midt i et spil?” Nedprioriteret. For Rocket league… Bolcherne effekt?... It’s not very effective.

Vurderinger: 4
Saint-Ange sød lakrids

Saint-Ange sød lakrids

Saint-Ange

Håndlavet, Fransk håndværk i form af traditionelle, søde lakrids-pastiller.

An image of something
Vurderinger: 5
Pocky Strawberry

Pocky Strawberry

Pocky

En af de sidste smagsvariationer af Pocky vi ikke endnu har haft i boksen - så den må vi lige klemme ind. Nu hører jeg jo de bliver ved med at være taget godt imod, så her er endnu en.

Pocky blev markedsført under navne “Rocky” i 50 år i Malaysia og under navnet Mikado i flere europæiske lande. Kendere vil vide at Mikado er det hyggelige spil, med pinde, hvor det gælder om at fjerne en pind ad gangen, uden at de andre flytter sig.

An image of something

Det kan anbefales som en måde at fordele pakken mellem sig. Så vinder man æren af at spise de pinde man vinder. 

Ved du ikke hvordan man spiller Mikado, er reglerne her: 

“Hold alle pindene lodret i en bunke, stik mikado-pinden ned i midten af bunken. Slip pindene så de falder ned i en bunke.

Formålet er nu at samle så mange pinde som muligt op uden at røre ved eller få andre pinde til at bevæge sig. Hvis en spiller samler mikado-pinden op, kan den bruges til at samle andre pinde op. Husk at kun den pind du forsøger at samle op, må røres eller flyttes.

Vurderinger: 6
SanPellegrino - Clementina

SanPellegrino - Clementina

San Pellegrino

Det Italienske brand, San Pellegrino kan efterhånden findes mange steder, og der eksisterer mange forskellige varianter. En af de mindre synlige, hvert fald i Aalborg området, er denne version med Klementin.

An image of something

En interessant historie om klementinernes historie er, at de blev bragt til Californien af ​​en gruppe buddhistiske munke i det tidlige 20. århundrede. Munkene havde dyrket frugten i deres kloster i Kina og besluttede at tage nogle af træerne med sig, da de immigrerede til USA.

De plantede træerne i en have ved San Francisco Zen Center, og frugten blev hurtigt populær i lokalsamfundet. I dag dyrkes klementiner i mange forskellige dele af verden, herunder Spanien, Italien og Israel.

An image of something
Vurderinger: 4
Skotsk Craft lemonade hindbær

Skotsk Craft lemonade hindbær

Paisley Drinks Co.

Lemonade fra Storbritannien. Var lidt et sats, for jeg havde ikke smagt den før jeg købte den hjem - jeg var kæmpe fan af dåsen, og tænkte hvor galt kan det være.

De er vegansk, uden kunstige sødemidler og konserveringsmidler - og det kan man godt smage. Den har den der lidt for sunde, fermenterede smag. Lad os nøjes med at kigge på den.

Hvad synes du? - smid mig din mening i et hot take - Jeg vil anbefale den i gin.

An image of something
Vurderinger: 3
Retrocorn - Cola Popcorn

Retrocorn - Cola Popcorn

Retrocorn

Storbritannien er kendt for mange af deres old school varianter af bolcher. Retrocorn her laver popcorn med smag af de retro bolcher, der går langt tilbage i storbritanniens historie. 

Jeg havde rigtig svært ved at vælge hvilken variant jeg skulle introducere jer for, da der var alt mulig spændende, men den variant jeg har valgt at vise jer denne måned er med:

An image of something

 “Kola Kubes”, der er en ældgammel “boiled sweet”, der har eksisteret i over 100 år, og er blandt de bedst sælgende bolcher i storbritannien. De er med smag af Kola - ikke Coca Cola som vi kender den, men “Red Kola”, der er kendt for sin stærke, røde farve og sin specielle smag - der ovenikøbet også er ejet af Coca Cola company.

Retrocorn brandet har en ret sød historie. Ejer og founder, Greg Taylors rejse med popcorn brandet startede i sin bedstemors køkken, indenfor en årrække hvor han boede hos hende. De eksperimenterede i hendes køkken med at skabe diverse varianter i meget små batches.

An image of something

I takt med business fik succes, blev bedstemorens hus mere og mere fyldt med kasser af popcorn, hvortil hun til sidst synes at have banket tæerne nok imod kasserne, og bad Greg finde et større sted. Bedstemoderen var en essentiel del af virksomheden indtil hendes død i 2014.

An image of something

Greg har siden landet nogle solide aftaler med store supermarkeder i storbritannien, og det tyder på at gå ham godt.

Jeg er en sucker for brands med sjæl på denne måde.

Vurderinger: 5
Pop Rocks Sugarolly

Pop Rocks Sugarolly

Sugarolly

Håndlavet regnbue-candyfloss med poprocks fra Sydkorea, 

I alle regnbuens farver, med forskellig smag efter farve: jordbær, citron, grøn æble, lime og drue.

An image of something

Firmaet, Zeta Espacial S.A, som er opfinderen af det famøse Pop Rocks, blev grundlagt i 1950'erne af en mand ved navn William A. Mitchell, der arbejdede som fødevareforsker for General Foods. En dag, mens han eksperimenterede med pulveriseret sukker og kulstofdioxidgas, opdagede Mitchell, at blandingen ville poppe og knase, når den kom i kontakt med fugt.

Begejstret for denne opdagelse begyndte Mitchell at eksperimentere med forskellige smagsvarianter og formuleringer. Til sidst udviklede han en slik, der bestod af små kugler af sukker, der var infunderet med kulstofdioxidgas. Når disse kugler blev placeret i munden og udsat for fugt, ville de poppe og knase, hvilket skabte en unik og spændende fornemmelse.

Pop Rocks blev hurtigt populære hos børn, der elskede den sjove popping fornemmelse. Men firmaet stod over for nogle udfordringer i starten. Nogle mennesker mente, at Pop Rocks kunne forårsage skade, såsom ved at blokere halsen eller maven. Men firmaet kvitterede hurtigt for rygterne ved at gennemføre omfattende forskning og test og ved at uddanne offentligheden om slikkens sikkerhed.

På trods af disse udfordringer fortsatte Pop Rocks med at være en populær slik. Firmaet udvidet sin produktlinje til at inkludere forskellige smagsvarianter og varianter, såsom Pop Rocks bubble gum og endda en drikkeblanding, der kan tilsættes sodavand. Det blev en ikonisk slikmærke, elsket af mange generationer af børn og voksne.

Vurderinger: 6