Hvordan bliver mochi og mochi is lavet?

Article cover

Hvordan bliver mochi og mochi is lavet?

Bjarke Sporring

Fra zen-haverne i Kyoto til Tokyos pulserende gader står den japanske delikatesse kendt som mochi is som et sødt symbol på harmoni. Men hvad går der ind i fremstillingen af disse lækre godbidder? FROD tager dig med på en rejse bag sløret for at udforske mochi isens alkymi.

Øst møder vest

Mochi isens opfindelse er en smuk fusion af traditionel japansk mochi og vestlig is. Det repræsenterer sammensmeltningen af to forskellige kulinariske verdener i en perfekt mundfuld.

For at fremstille mochi is kræves der mochigome (klæbrig ris), sukker, majsstivelse og naturligvis din foretrukne issmag. Mochi fungerer som det ydre lag, der indkapsler den lækre is indeni.

Fremstilling af mochi indebærer en omhyggelig proces, hvor risen blødgøres, dampes og bankes til en klistret, dejlignende konsistens. Denne dej flades derefter ud og fyldes med en kugle is, inden den forsegles og fryses.

Gør det selv: Din trin-for-trin guide til at lave Mochi-is derhjemme, af FROD

Så du er blevet betaget af Mochi-isens fortryllelse. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at rejse til Japan eller være en håndværker for at lave din egen. Her er, hvordan du kan skabe denne guddommelige godbid lige i dit eget køkken.

Ingredienser:

Værktøjer:

Trin:

1. Forbered isen

Brug en isske til at lave individuelle kugler af din yndlingsis. Placer disse på en bageplade med bagepapir og frys dem, indtil de er faste.

2. Lav Mochi-dejen

I en mikrobølgeovn-sikker skål skal du blande det klæbrige rismel, sukker og vand, indtil det er glat. Dæk med plastfolie.

3. Tilbered Mochi-dejen

Mikrobølgeovn skålen i ét minut, og omrør derefter blandingen. Gentag denne proces to gange mere, indtil dejen bliver gennemsigtig.

4. Drys og flad ud

Drys en flad overflade med majsstivelse og læg din tilberedte Mochi-dej på den. Brug en kagerulle til at flade dejen ud til omkring 1/8-tommes tykkelse.

5. Skær cirkler

Brug en rund udstiksform til at skære cirkler ud af den flade dej.

6. Indpak isen

Placer en frossen kugle is i midten af hver dejcirkel. Fold kanterne af Mochi'en over isen, og tryk kanterne sammen for at forsegle den.

7. Frys og server

Placer de færdige Mochi-is kugler tilbage på bagepladen og frys dem, indtil de er faste. Når de er klar, kan du fordybe dig og opleve glæden ved hjemmelavet Mochi-is, præsenteret af FROD.

Smagssymfonien

Være det sig matcha, vanilje eller eksotiske frugter, mulighederne er uendelige. Fødevarevidenskabsmænd samarbejder med kokke for at skabe en sømløs blanding af smage og teksturer, så hver bid byder på en gastronomisk oplevelse uden sidestykke.

Når du tager den første bid, smager du ikke bare is. Du smager historie, kultur og dedikationen fra de håndværkere, der har finpudset deres kunst. Med FROD udforsker du disse finesser, en bid ad gangen.

Vi har tidligere haft en række Mochi med i FROD boksen, der er blevet prøvet Milk Mochi, Frugt Mochi og Bubble Tea Mochi.  Hver gang er det en sjov oplevelse som den danske tunge finder ualmindelig og ambivilent lækkert. Det er en sjov størrelse mochi.