I'm Blue

I'm Blue

I'm Blue

Introduktion

Blue-ffalo cheese kæmpe krøller, mexicanske chilli taco pringles, en håndfuld japansk frugtdrik med hele druer og en introduktion til julemånederne, sprinkled med blue (+/- rasp)berry.

Velkommen til kendte brands med mærkværdige varianter og snackbarhed i fokus. Fyr hovedet i æsken, og tag en bid af alt på en gang.

Snacks

Blue cheese Herr's

Blue cheese Herr's

Herr's

En kæmpe ostepop med Buffalo blue cheese. Det er åbenbart en helt almindelig amerikansk ting at gøre, at dyppe sine kyllingevinger i en cremet blå ost.

Herr’s er et kæmpe amerikansk brand, der sælges i alle 50 amerikanske stater, og det er ikke for sjov de erobrede 8. pladsen i største brand i USA indenfor cheese snacks i 2017. De har et stort udvalg af forskellige både specielle og mere traditionelle smage, og havde hele 37 forskellige slags chips bare i 2016.

Oprindeligt blev ostesnacks/cheese curls opfundet hos en producent der lavede dyrefoder. Edward Wilson bemærkede strenge af opsvulmet majs der sivede fra deres maskiner når de bearbejdede den. Produktet blev præsenteret for chefen og produktet “Korn Kurls” blev det første officielle produkt på markedet i 1946. Siden hen har det været et stort marked, hvor brandet Cheetos er det førende navn.

Vurderinger: 7
Pringles Mexican Style Chilli Taco

Pringles Mexican Style Chilli Taco

Pringles

Fra Pringles' Passport Flavors serien præsenteres, Mexicansk stil i smagsvarianten Chilli Taco.

Vurderinger: 7
Mike and ike Berry Blast

Mike and ike Berry Blast

Mike and Ike

Mike and ike blev startet af en russisk immigrant der tjente en formue på at opfinde en maskine der kunne sætte pinde i slikkepinde - Founderen bag Just Born, et slikfirma fra 1923.

Deres første egenproduktion af slik udsprang af den voksende efterspørgsel i 1940, efter frugtagtige gummiagtig slik, og her opstod brandet Mike and Ike.

Der har været mange forskellige varianter oppe gennem årene, bl.a candy floss og root beer der flere gange har kigget frem som en limited edition version. Alt i alt har der været næsten 40 forskellige smagsvarianter gennem årene.

Formen og smagene er så godt som ikke blevet ændret siden produktet blev sat på markedet i 1940, og designet er så vidt muligt også kun vedligeholdt så det passer til tiden. Find den lille blå kasse frem, og smag på et stykke historie.

Vurderinger: 8
Hvid drue juice

Hvid drue juice

Haitai

Koreansk druedrik med hele druer i - husk at tømme den for druer - det er det bedste ved den.

Vurderinger: 7
Gingerbon

Gingerbon

Gingerbon

Gingerbon stammer fra Indonesien. Ingefær slik, som skulle være den ultimative kur på forkølelse.

Vurderinger: 5
Tomomasu Peach

Tomomasu Peach

Tomomasu

Tomomasu og deres 5 varianter er blødt ind i vesten og kan fås hos de fleste asiatiske forhandlere i Danmark.

De er meget fokuserede på flaskerne, der er designet til at de skal ligne en levende frugt, og laver sodavande på runde frugter der passer deres flasker. Jeg introducerede jer i Bake-boksen for vandmelonsudgaven, og fordi den blev taget så godt imod, får i her fersken versionen.

Vurderinger: 6
Brain blasterz

Brain blasterz

Brain Blasterz

Små, sure kugler med smag af æble, blå hindbær, cola, citron og jordbær.

Vurderinger: 6
Pocky Dark Matcha

Pocky Dark Matcha

Pocky

Matcha teen er en meget moderne drikkevare, men har historiske rødder helt tilbage til Tang-dynastiet i Kina, der strakte sig over det 7.-10. århundrede. I denne tid dampede man teblade i form at mursten, hvilket gjorde både høsten lettere at transportere og efterfølgende handle.

Dengang tilberedte de deres te ved at brække en klump af og mose den med en morter til et fint pulver, og derefter piske det sammen med varm vand i en bred, lav skål. Denne form for indtagelse spillede en vigtig rolle i mange tidligere zenbuddhisters liv, og der blev dannet omfattende ritualer omkring denne særlige grønne te.

Under det efterfølgende Song-dynasti der regerede fra den 10. - 13. århundrede, var en indflydelsesrig, japansk buddhistisk munk ved navn Eisai Myoan på rejse i Kina. Han blev meget betaget af to ting: Zen-buddhisme og Matcha og endte med at vie resten af sit liv til at praktisere de to ting. Han tog nemlig matcha med tilbage til Japan og prædikede det, hvilket blev afgørende for dens fremtid i Japan, hvor den udviklede sig selvstændigt, først i zen-klostre, som et afgørende værktøj under meditation, og derefter videre i den brede offentlighed.

Det har sat sine spor i kulturen, og blev et tegn på indflydelse og prestige, og blev anset som en god måde at hæve sig over sin position i livet.

Hen af vejen var nydelsen af matcha i Kina fortaget, men takket være Eisai er matcha den dag idag, mere populær og udbredt end nogensinde før.

Vurderinger: 6
Chew bar blue raspberry

Chew bar blue raspberry

Bazooka

En blød taffy amerikansk chewy bar med smag af blue raspberry.

Vurderinger: 6
Mochi Q assorted fruit

Mochi Q assorted fruit

Taiwan Dessert

Mini frugt mochi med appelsin, jordbær og melon. Du kan gennemskue dem på farven.

Mochi er ris banket til ukendelighed, der skaber denne dej-lignende masse. Indeni er der frugt paste - kan fås med mange forskellige slags smage.

Mochi har rødder langt ned i japansk kultur, og var tilbage i tiden kendt som mad til guderne.

Vurderinger: 8
Weibel gourmet pebernødder

Weibel gourmet pebernødder

Weibel

Et af Weibels bedst sælgende produkter.

Pebernødder coated i hvid, mørk og mælkechokolade

Vurderinger: 7