Bake

Bake

Bake

Introduktion

Snax ala kage edition - Bake boksen spredes ud på landets dørtrin d. 2. august.

Storbritanniens bedst sælgende gourmet chips, en blå Jelly bøtte, minipopcorn med toffee og specielle, frugtede sodavande, sprinklet med fantastiske kager fra sydøst, øst, og mere øst, bestående af banket ris med mælkepaste, småkage med daddel og små, cute italienske mini cookies.

Snacks

Toxic Waste bolcher

Toxic Waste bolcher

Toxic Waste

Verdens sureste slik (?)

Toxic waste skulle efter sigende være det sureste slik på markedet. Jeg synes nu selv vi har fundet nogle gode contesters hertil med tiden, så jeg er ikke sikker på de har ledt ordentligt.

Det her har været en gimic vi har haft med til snack smagninger, og efterhånden testet på mange mennesker, og det viser sig at tolerancen for surt slik er meget forskelligt fra person til person.

Så hvis du sagtens kan holde til 60 sekunders challengen og nå ind til det søde i midten, så prøv med 5 på en gang.

Jeg ved godt den siger, at indtage mere end en af gangen kan irritere munden. Gør det alligevel.

Der er nogle ret sjove videoer på tiktok med folk der prøver dem, og synes de er mega sure.

Vurderinger: 0
Big Hot Sticks

Big Hot Sticks

Weilong

Weilong er den absolut største producent af Latiao, der er disse hvedebaserede sticks, i stærk chiliolie, og var også de første til at producere dem.

Historien om Latiao er tæt forbundet med landet Pingjiang, da det var her de blev opfundet som resultat af en naturkatastrofe.

Pingjiang, der i forvejen var et fattigt land, blev i 1998’erne oversvømmet.

Dette resulterede i, at mange af deres afgrøder oversvømmede, og det gik fatalt ud over produktionen af sojabønner, der var grundlag for meget af deres mad.

Pingjiang har en ældgammel tradition, der går flere tusind år tilbage, med at lave tørre, spicy sovse.

De var nødt til at improvisere - Der blev brugt mel i stedet for sojabønner, og produktionen blev kombineret med deres tørre, stærke sovse. Ud fra dette opstod en lokal, fast kost, der hjalp dem med at overleve oversvømmelserne. Dette blev lokalt kaldt “spicy” og går nu under navnet Latiao.

De spicy sticks har udviklet sig siden; Teksturen er anderledes, der er skruet ned for krydretheden og der er blevet tilføjet et aspekt af sødme, for at gøre dem mere venlige for sådan nogen som os, der ikke er van til hård spice.

I 2017 kom Weilong i god medvind, i forbindelse med sydkoreas Lotte Group, der er Koreas absolut største madproducent. Lotte Group blev boykottet i Kina, da de indgik aftale om, at give noget af deres jord til kontroversielle THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), hvilket skabte en masse vrede, da de blev anset som en trussel mod Kinas sikkerhed. Dette primært fordi Kina mister indflydelse på sydkorea, når de indgår aftaler med U.S, og vælger dem som deres primære allierede, og holder Kina på afstand.

Ikke at der ikke er kritik at komme med på THAADs missile defence system, der har til opgave at skyde missiler ned, primært med fokus på nordkorea. Bl.a har systemet virket ret skidt i test. Dette vil dog ingen direkte indflydelse have på Kina.

Om ikke andet, udtalte Weilong i denne sammenhæng, at de ikke ville levere flere varer til Lotte Groups mange supermarkeder, og at de droppede alt samarbejde med dem. Dette skabte genklang i Kina, og som butikkernes skuffer løb tørre for Weilong produkter, blev der delt tusindvis af billeder på diverse medier, og nationen roste Weilongs patriotisme, og at spise deres produkter, blev i sig selv et tegn på at vise sin nationale kærlighed.

Vurderinger: 1
Ma’amoul

Ma’amoul

Teashop

Daddelsmåkage fra mellemøsten

Ma’amoul tilhører primært den arabiske verden, men spises de fleste steder i mellemøsten.

Den deles både blandt muslimer og kristne.

Blandt muslimerne spises den som regel op til Eid al Fitr hvilket er slutningen af ramadan, også kaldt “sukker festivalen”, der repræsenterer slutningen af fasteperioden.

Kristne spiser dem ofte op til påske, og deres forskellige forme repræsenterer forskellige slags indhold, og denne jer har fundet til jer, er med daddel.

Vurderinger: 0
Milk Mochi

Milk Mochi

Taiwan Dessert

Mad til guderne

Da jeg ved, at i er kommet en masse nye subs med på rejsen, præsenterer jeg lige mochi igen.

Jeg vil hvertfald æde min hat på, at oplevelsen af at prøve dem, bliver meget bedre når jeg fortæller dig, at det du tygger på er banket ris, med fyld af paste baseret på mælk.

De er helt almindelig spise i kina, hvor man specielt spiser dem til nytår, for held og lykke i det nye år. De har rødder langt ned i kinesisk kultur, og var i gammel tid kendt som mad til guderne.

Vurderinger: 0
Konjac Brown Rice Roll

Konjac Brown Rice Roll

Pei Tien

Alternative riskiks med smag af egg yolk og seaweed.

Vurderinger: 0
Salted Lemon Candy

Salted Lemon Candy

Cocon

Asiatiske saltede citron bolcher.

Vurderinger: 0
Blue Raspberry, Sour Patch Jelly

Blue Raspberry, Sour Patch Jelly

Snack Pack

Jelly i bøtte, med smag af sour patch blue raspberry

Vurderinger: 0