Julestjerne

Julestjerne

Julestjerne

Introduktion

Slutningen af året fejres med årets bedste snack ifølge jer snackere, gourmet popcorn med gingerbread, verdens stærkeste nudler, snackbar slik fra Sverige og USA. Med lidt godt fra havbunden i den ene hånd, kan du med den anden poppe nogle crafty væsker til klokken slår 00.00 - godt nytår. 

Snacks

Palotes blå

Palotes blå

Palotes

Små tungefarvere i blå. Meget blå.

Måske du husker dem fra din barndom, med jordbær og cola?

Vurderinger: 5
Rollin' rainbows

Rollin' rainbows

Rollin' Rainbows

Hollandske bolcher, med passionsfrugt-smag, i homoseksuelle klæder.

Vurderinger: 5
Candy canes

Candy canes

Den originale candy cane blev lavet for 350 år siden.

Med tiden er slikstokken blevet et symbol på julen, og bliver ofte brugt som dekoration til juletræer. Den første slikstang blev ikke lavet i form af en stok. Den var hvid, helt lige og kun smagt til med sukker.

Vurderinger: 5
Mona craft soda fersken og abrikos

Mona craft soda fersken og abrikos

Appie

En trend med craft soda .

Fremstillet i Frankrig, på økologisk abrikos- og ferskenpuré fra Spanien, sukkerarter fra franske druer, med italiensk citronsaft.

Det der adskiller en craft soda fra en almindelig sodavand er, at craft soda produceres i mindre batches og er med mere naturlige ingredienser. Dette gør også, at de ofte byder på et lavere indhold af sukker, kalorier og tilsætningsstoffer og ofte har en mere ualmindelig indpakning og mere specielle og unikke smagskombinationer.

Craft soda trenden breder sig mere og mere rundt i verden, hvor Craft soda har skabt sin egen kategori for hvad sodavand kan være; Den opfattes som større nydelse - det er ikke til hverdagen, som den almindelige sodavand, men til den specielle anledning.

Den byder på en mere unik og individuel oplevelse, med mange forskellige smage, og er også tiltalende for mange, idet at det er et renere produkt med en større mængde naturlighed.

Denne oplevelse med større mængder naturlig frugt, gør sig også bemærket i den fremtrædende, autentiske smag af specielt abrikosen der træder frem, på en baggrund af noter af te.

Vurderinger: 6
Uludag frutti æble eller citron

Uludag frutti æble eller citron

Uludag

Frugtsmage i naturligt mineralvand.

Tyrkiets første og eneste konserveringsmiddelfrie frugtsmagsmineralvand Uludağ Frutti.

Igen kunne jeg ikke få nok af én salgs, så enten får du med æble eller med citron

Vurderinger: 5
Tamarinde candy

Tamarinde candy

Thai dancer

Thailandske snacks kan være meget specielle. Det her er lavet på en bælgfrugt ved navn tamarind.

Hahaha good luck.

Vurderinger: 5
Cheddar and onion gourmet chips

Cheddar and onion gourmet chips

Pipers

Pipers er 100% for kvalitet, og det er ikke uden grund de går under kategorien gourmet chips. Med hele 53 Great taste awards siden 2007, er de blandt de bedst sælgende gourmet chips i UK.

Vurderinger: 5
Mike and ike mega mix

Mike and ike mega mix

Mike and Ike

Mike and ike blev startet af en russisk immigrant der tjente en formue på at opfinde en maskine der kunne sætte pinde i slikkepinde - Founderen bag Just Born, et slikfirma fra 1923. Deres første egenproduktion af slik udsprang af den voksende efterspørgsel i 1940, efter frugtagtige gummiagtig slik, og her opstod brandet Mike and Ike.

Vurderinger: 4
Velvet skies

Velvet skies

Happy Trails

Rød Velvet & Hindbær sprød chokoladekugle.

De sprøde chokoladekugler er lavet med ægte belgisk chokolade, produceret i Holland.

Vurderinger: 7
Squid snack, Krydret eller Tom Yum

Squid snack, Krydret eller Tom Yum

Bento

En thailandsk blæksprutte-snack. Kan fås i flere smage.

Jeg kunne jeg ikke skaffe nok af én slags, så nogle af jer har fået med Tom Yum krydderi (rød) og andre har fået den udgave der hedder "Krydret" (sort), der ifølge vores smagsløg er krydret med noget spicy bbq agtig krydderi.

Haha. Hav dig en oplevelse.

Vurderinger: 6
Samyang Buldok ramen extremely spicy nuclear version

Samyang Buldok ramen extremely spicy nuclear version

Samyang

Har du ikke hørt om “Spicy noodle challenge”/”Fire noodle challenge”, har du været for lidt på nettet. Siden 2014 har det nemlig været et internet fænomen, at tømme bowls med mega stærke nudler.

I 2017 producerede den store, koreanske nudel producent Samyang, nuclear versionen. Det var i første omgang kun meningen versionen skulle være en limited edition, som en fejring af 2017: Ildhanens år. Dog efter den enorme interesse, blev den produceret på ny i 2018, som en fast variant.

Hvor spicy er de egentlig?

Den første limited edition nuclear versions Scoville-skala (SHU) var på 8,808 SHU. Den nye udgave, der er den faste version, som i har med i boksen her, er på 10,000 SHU.

For at sætte det lidt i perspektiv er en jalapenos SHU målt som værende et sted mellem 2,000-8,000 SHU, og en Tabasco sovs er et sted mellem 7,000-8,000 SHU, så de svarer lidt til at spise en stærk chilli eller drikke chilisovs lige fra flasken. Velbekomme.

Vurderinger: 5
Blåbær sour skum kranier

Blåbær sour skum kranier

Bubs

Svenske, små, sure kranier.

Disse forelskede vi os i tilbage i Snack Patrulje tiden, og havde dem som fast vare i sortimentet. De var elsket af mange, og ikke rigtig til at skaffe nogle steder. Dette på trods af Bubs jo ikke er et atypisk brand at falde over i Danmark.

Derfor har jeg hermed taget den på min kappe, at introducere jer for dem.

Vurderinger: 6
Gingerbread popcorn

Gingerbread popcorn

Popcorn Shed

Honningkage-krydret karamel popcorn fra Popcorn Shed fra London, Storbritannien.

Rundt omkring i verden er popcorn noget helt andet end vi forbinder det med Danmark. De lækre, men dog kedelige saltede popcorn bliver udfordret af mange brands ud over den danske grænse, og specielt Popcorn Shed er blandt mine favoritter til at byde mig på helt specielle smagsoplevelser med popcorn.

Her en lidt julet udgave i anledningen.

Vurderinger: 7
Double coated chocolate caramel filled

Double coated chocolate caramel filled

The Mallows

Årets bedste snack.

Der var flere lækkerier i konkurrence om pladsen, men den der blev taget absolut bedst imod var The Mallows Double coated caramel filled skumfiduser, med en gennemsnitlig score på 3 i snackbarhed og 2 i oplevelse (se evt. sidste side for forklaring).

The Mallows har gjort det ultimative job i, at tage den traditionelle skumfidus og opgradere den til en helt speciel oplevelse. Denne variation udkom i juni måned i 2022, og der var fra start ingen tvivl, da vi tilbage i Dumbo boksen fra juli, kaldte dem ud som verdens bedste skumfidus. Denne begejstring var vi tydeligvis ikke alene om.

Skumfidusens oprindelse:

Skumfiduser i sit første format dateres helt tilbage til 2000 år f.Kr og blev dengang betragtet som en delikatesse, som kun anses som værdig for gud og kongelige.

Dengang var de også noget af et arbejde at fremstille, da egypterne lavede dem i hænderne, på planteslim fra rødderne af en mallow plante, blandet med nødder og honning.

Skumfidusen var formentlig først opstået som et lægemiddel, da mallow plantens udtræk har en hostedæmpende effekt. I dag er hovedingredienserne i en skumfidus ændret markant, hvor de nu primært består af sukker og gelatine.

Vurderinger: 6